Los Angeles

Los Angeles, ook City of Los Angeles genoemd is een uitgestrekte stad die gelegen is aan de Westkust van de Verenigde Staten en die grenst aan de Stille Oceaan. Los Angeles is een wereldstad met een grote haven en een schitterende luchthaven.  

Los Angeles International Airport (afgekort LAX) is de grootste luchthaven uit de agglomeratie. De haven is de grootste van de Verenigde Staten en ligt deels op het gebied van San Pedro van waaruit cruiseschepen vertrekken en schepen die goederen vervoeren naar Azië.

Los Angeles is de hoofdstad van de Los Angeles County. Los Angeles County is de grootste county uit een reeks van 58 county’s in de staat California. Los Angeles County bestaat uit ongeveer 1 miljoen inwoners. De grootte kan je vergelijken met het aantal inwoners in België. In Amerika staat elke county voor een lokaal bestuur.

Zoals iedereen wel weet bestaat er in deze streek een grote filmindustrie. Denk maar aan Hollywood met zijn Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills, en het TCL Chinese Theatre. De mega-industrie is verspreid over 5 districten:

 1. Hollywood
 2. The Westside
 3. The Beach Cities
 4. Downtown
 5. The Valley

De 5 districten hebben ieder een divers karakter met een aparte sfeer.

De grote stadsdelen van Los Angeles zijn:

 1. Malibu
 2. Santa Monica
 3. Echo Park
 4. Olvera Street (El Pueblo)
 5. China Town
 6. Venice Beach
 7. Hollywood
 8. Haven van Los Angeles & San Pedro
 9. Beverly Hills

Een vlucht vanuit Zaventem of Schiphol duurt ongeveer 14 u. Afhankelijk van een tussenlanding in London Of New York kan een totale vlucht ongeveer 20u bedragen. In Los Angeles is het tijdsverschil 9 uur vroeger dan bij ons.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *