Alles wat je wil weten over malibu

Ligging

Malibu is een voorstad van de stad Los Angeles die is gelegen aan de Westkust van de Verenigde Staten. Malibu is gekend om zijn prachtige stranden, luxueuze villa’s en superrijke sterren.

Langs de kustlijn heb je het beroemde uitsteeksel dat Point Dume wordt genoemd. Point Dume is ontstaan door de lava van een oude vulkaanuitbarsting.

De stranden van Malibu zijn Malibu’s grootste troef maar het is niet gemakkelijk om erop te geraken omdat veel sterren hun privédomein hebben afgebakend.

Zuma Beach

In de buurt van Point Dume vind je het prachtige strand van Zuma Beach. Zuma Beach is een rustig stukje strand waar surfers en kitesurfers naar hartenlust hun hart kunnen ophalen. Zuma Beach is erg populair. Parkeren is er erg duur maar wel aanbevolen. Door de stevige stromingen in het water wordt Zuma Beach beschermd door de lokale Lifeguard-eenheid van het brandweerkorps. Het gebied voor de Life-guard -eenheid is erg woelig en daarom wordt er aangeraden om maar tijdens bepaalde uren in het water te gaan.

Nabij de pier vind je tal van restaurants, winkeltjes en straatanimatoren. Wil je absoluut een ster tegen het lijf lopen? Dan kan je nog altijd een bezoekje brengen aan de Malibu Country Mart. The Malibu Country Mart is een unieke markt in de buitenlucht waar je allerlei spullen zoals kleding, handtassen e.d. kan kopen. Vele bekende acteurs en actrices gaan daarnaartoe om een hapje en een drankje te verorberen.

The Californian State Route 1

Een van de mooiste kustwegen langs Malibu Beach is The California State Route 1. Als je Malibu Beach gaat bezoeken is deze weg een echte aanrader. Hij behoort tot een van de mooiste wegen in de wereld. Wanneer je van de natuur en dieren houdt, krijg je tijdens je rit de kans om pelikanen, zeekoeien en zeeleeuwen te spotten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *