De Everglades

Ligging

De Everglades bevinden zich in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het is werelderfgoed, dus een beschermd gebied.

Het subtropische moerasland staat bekend om het complexe ecosysteem, eindeloze mangroves en moerassen. Een vijfde van de Everglades werd uitgeroepen tot Nationaal Park. In dit leefgebied kan je bedreigde diersoorten terugvinden zoals de Amerikaanse krokodil, de zeekoe en de Floridapanter. Wil je deze dieren aantreffen dan moet je wel heel wat geluk hebben want de kans dat je zo’n dier tegenkomt is namelijk zeer klein. Het natuurgebied telt ongeveer 6100 vierkante kilometer. Dieren die je er zeker zal aantreffen zijn dolfijnen, alligators en allerlei tropische vogels.

De beste periode om dit park te bezoeken is van de maanden december tot april omdat het tijdens deze periode koeler is. Tijdens de hete zomermaanden vind je er vooral veel steekmuggen.

De afstand van Miami tot het National Park bedraagt ongeveer 89 km en is ongeveer een uur rijden.

Bezoek

De Everglades kan je bezoeken met een airboat. Het is een moerasboot die speciaal werd ontworpen om door de gevaarlijke moerassen te varen.

Hij kan door ondiep en bevroren water varen zonder enig risico. De boot raast aan een hoge snelheid door de prachtige mangroves. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een kleine airboat zodat je niet met dertig mensen op eenzelfde vaartuig wordt gepropt. Er bestaan ook kleinere waar men met maximum zes persoon op kan.

Wil je minder stress dan is een online ticket boeken zeker een aanrader.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *