Culebra

Ligging

Culebra is een klein eiland gelegen ten noorden van Vieques en ten oosten van Puerto Rico.  Het is het hoofdeiland van de archipel met 23 kleinere eilanden. De grootste eilanden zijn:

  • Culebrita (in het oosten)
  • Cayo Norte (in het noordoosten)
  • Cayo Luis Peña (in het westen)

Er is weinig nachtleven en bijna geen enkele infrastructuur. Culebra staat bekend om zijn prachtige stranden. Het mooiste strand is Flamenco Beach. Het heeft een wit zandstrand en is gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit Fajardo. Je hebt er een adembenemend berglandschap. In de kiosken kan je lekker eten, frisse drankjes en strandaccessoires kopen. Er is voldoende openbaar vervoer van en naar het strand. De 3 primaire vervoerswijzen zijn taxi’s, huurauto’s of golfkarren en fietsen.

De ideale manier om het strand te verkennen is het huren van een jeep.

Vanaf de parkeerplaats loopt er een pad naar het strand van Carlos Rosario. Het is ongeveer 15 tot 20 minuten stappen. Dit strand is een ongerepte plaats dat uitkijkt op Cayo Luis Peña, Carlos Rosario wordt beschouwd als de beste snorkelplek van Culebra. Het biedt tevens een prachtige plek om te zonnen of een duik te nemen in de azuurblauwe wateren.

Er is maar één stad op het eiland, namelijk Culebra Pueblo, ook wel Dewey genoemd. De bezienswaardigheden liggen enkele kilometers verderop, dus wandelen is geen praktische optie.

Vogels spotten

Culebra is het ideale eiland om aan vogelspotting te doen. Op de camping kan je een grote verscheidenheid aan zeevogelsoorten vinden.

Schildpadden

De late lente en vroege zomer zijn de beste seizoenen om zeeschildpadden te bewonderen.  In die periode komen ze naar het eiland om hun eieren te leggen. Er wordt wel aangeraden om de dieren en hun broeiplaatsen met rust te laten.

Het leven op Culebra is in de typische eilandstijl: langzaam.

Als je er een nachtje wil blijven is het best om op voorhand te reserveren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *