Vieques

Geschiedenis

Vieques of Isla de Vieques is een van de offshore eilandgemeenten dat behoort tot het eiland Puerto Rico. Vieques is gelegen in het noordoosten van de Caraïben en maakt deel uit van de Spaanse Maagdeneilanden. Het eiland heeft zijn invloed van 400 jaar Spaanse aanwezigheid behouden. Vieques ligt ongeveer op 13 kilometer van het oosten van Puerto Rico. Het is 34 kilometer lang en 4 km breed. De bijnaam van dit prachtige eiland is ‘Isla Nena’ wat betekent het eiland van het kleine meisje.

Vroeger was Vieques internationaal bekend als testterrein voor bomaanslagen door de Amerikaanse marine. Maar na veelvuldige protesten vertrok de marine in 2003. Vandaag is het een groot natuurreservaat met talloze stranden die nog steeds de namen van de marine bevatten, zoals Red Beach, Blue Beach en Green Beach.

Hoe geraak je van Puerto Rico in Vieques?

De meest comfortabele manier is het vliegtuig nemen vanuit San Juan. De vlucht duurt slechts 25  minuten, maar het is wel duur.

Een andere manier bestaat erin om de taxi te nemen tot Fajardo. Van daaruit kan je dan de boot nemen tot Vieques. Alles bij elkaar genomen doe je er ongeveer een uur over.

Mosquito Bay

Vieques is de thuishaven van de bekende Mosquito Bay, de helderste bioluminescente baai ter wereld. Het is een magische plek en een echte aanrader voor wie op zoek is naar een originele vakantie. Op dit eiland vind je nog tientallen onbebouwde strandbaaien  waar je de ware betekenis van de de tropische gelukzaligheid kan ervaren.

Authentiek

La isla de Vieques is een van de laatste bestemmingen die nog steeds lijkt op de Caraïben van vroeger. Rustig, weelderig en vooral bekleed met een natuurlijke schoonheid. Typisch zijn er de vrij rondlopende Paso Finopaarden.

Autorijden is er nog echt een plezier. De smalle wegen leiden naar schilderachtige plekjes en charmante steden. De stranden zijn er vrij van ontwikkeling.

Vieques is een typische bestemming voor natuurliefhebbers. Je kan er snorkelen, duiken, paardrijden en surfen. Je kan er lange wandelingen maken over de natuurpaden die leiden naar afgelegen stranden. Je kan er fietsen, vissen en ’s nachts genieten van de magie van Mosquito Bay.

Eens je een voet hebt gezet op Vieques dan wil je nooit meer terug.

Toeristische info

Toeristische info over Vieques vind je hier

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *