Piña Colada

Hou je van exotische smaken? Dan is de piña colada dé drank voor jou.

Geschiedenis

In 1954 werd deze cocktail voor het eerst geserveerd. Denk je aan een piña colada dan denk je meteen aan hete temperaturen, zwoele ritmes, opzwepende muziek en een heerlijk verkoelende drank. In 1978 werd de piña colada erkend als de officiële drank van Puerto Rico.

Een échte Caraïbische cocktail met een tilde op de ñ. Piña colada wordt wel degelijk met een Spaanse enjee geschreven. Helaas zie je het vaak verkeerd gespeld.

Ingrediënten

Een piña colada wordt gemaakt van:

  • 1 schijfje ananas
  • 30 ml kokosmelk
  • 30 ml kokosrum of witte rum
  • 1 eetlepel vloeibare room
  • ijsblokjes

Het is een erg romige drank die meteen verfrissend werkt. De smaak is zoet wat naar meer doet verlangen. Indien je wil gaan voor zoeter dan kan je er Stevia of suiker aan toevoegen. Een piña colada bevat ongeveer 14,9% alcohol. Je kan op smaak brengen naar behoefte. Meng alles in een shaker of blender en serveer.

Miña colada

Kies je voor een piña colada zonder alcohol dan kan je de rum weglaten en heb je een Miña colada. Je kan deze decoreren met aardbeien, banaan of mango.

Kant en klaar

Piña colada wordt kant en klaar in alle supermarkten verkocht. Ideaal voor als je niet veel tijd hebt. Maar een zelfgemaakte piña colada daar kan natuurlijk niets tegenop.

Serveren

Haal hij het serveren al je creativiteit naar boven en maak het drankje zo exotisch mogelijk. Je kan de cocktail opdienen in een halve kokosnoot of een uitgeholde ananas in plaats van een glas.

Voeg er een parasol aan toe en werk af met exotisch fruit of gebruik de rest van de ananas.

Gezondheid

Ananas bevat Bromelaïne. Een stof die ontstekingsremmend werkt en heilzaam is bij maagklachten. Bromelaïne vind je vooral in het sap van de ananasplant. Om daarvan het effect te ondervinden moet je dagelijks een portie eten. In een cocktail ga je daarvan niet meteen de werking ondervinden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *